Storitve

Nega obraza

Phyts kozmetika temelji na naravnih sestavinah, aromaterapiji in fitoterapiji. Patentiran postopek ampuliranih izdelkov daje Phyts kozmetiki neulovljivo prednost pred konkurenco.

Ampulirani način prinese kar nekaj prednosti:
– higiena: vakumsko zaprt izdelek onemogoča razvoj škodljivih mikroorganizmov, kar je velik problem organske kozmetike
– čistost sestavin- izdelki zagotavljajo vsem strogim kriterijem cosmebio certifikata in jih presegajo. Ne vsebujejo namreč niti konzervansa
– svežina: izdelek v ampuli obdrži svežino izdelka, ki je bil ravnokar izdelan
– koncentrirani organski izdelki, izbira individualnih ampul za enkratno uporabo doda zgodbi občutek prestiža

Nega nog

Pedikura je nega, ki izboljša videz stopal in nohtov na nogah, pomaga pa tudi preprečiti bolezni in motnje nohtov na nogah.

Tekom dneva svoje noge obremenjujemo s hojo, tekom in stanjem. Naša stopala tako dnevno občutijo do sto ton pritiska. S pedikuro noge ohranjamo zdrave in negovane, kar je ključ do dobrega počutja. Pedikura očisti noge, zagotavlja nego nohtov in masažo stopal. Lahko je zelo sproščujoča, v primeru težav pa celo terapevtska.

Nega rok

Manikura je nega, namenjena našim rokam. Tudi te si namreč zaslužijo primerno in sproščujočo masažo ter oblikovanje nohtov.

Nega nohtov preprečuje poškodbe, kot sta trganje in cepljenje.

Masaža dlani izboljša in poveča krvni obtok ter prožnost dlani in zapestja. Poleg tega zmanjšuje in upočasnjuje nastajanje gub na koži – roke so namreč eden prvih delov telesa, kjer se pojavijo znaki staranja.

Depilacija

Voskanje je metoda poltrajnega odstranjevanja dlak, ki odstrani dlačice s korenino vred. Nove dlačice na območju depilacije ponovno zrastejo v 2–8 tednih. Depilacija je možna skoraj na vseh področjih telesa: noge, roke, predeli obraza, področje bikinija …

Pred depilacijo je kožo priporočljivo dobro očistiti in odstraniti odmrle celice. Tako se namreč dlačice bolje oprimejo voska in jih lažje odstranimo. Postopek čiščenja in pilinga opravite najpozneje dan pred depilacijo.

Masaža

Masaža je za večino ljudi prijetna sprostitev in je povsem nenevarna. Vendar pa jo odsvetujemo, če se počutite slabo, ne glede na to, ali je vzrok za slabo počutje navaden prehlad ali kaj bolj zapletenega (npr. migrena ali kako vnetje). Previdnost je priporočljiva tudi pri bolečinah v želodcu, kožnih infekcijah, odprtih ranah ali nerazložljivi povišani temperaturi in pri bolečini, ki žarči po nogi navzdol ali vzdolž roke.

Vsaj kakšno uro pred masažo naj bi se izogibali obilnejšim obrokom, kajenju in uživanju alkoholnih pijač.

Po masaži naj bi si privoščili nekoliko več spanja in več brezalkoholnih, mineralnih tekočin ali čajev kot običajno.

Elektro stimulacija mišic

Električni impulzi električnega stimulatorja masirajo telo, blažijo bolečine v sklepih in mišicah. Cilj njegovega delovanja je tonificiranje in sprostitev vlaken, mišična oksigenizacija, povečanju dovoda hranljivih snovi in povečanje dotoka krvi na obdelovana področja.

Eltrostimulacijo uporabljamo za preoblikovanje telesa, odpravljanje celulita, zmanjševanje obsega, tens, masažo telesa in še veliko več.

Elektro stimulacija lifting obraz

S pomočjo elektro stimulacije mišic obraza močno pripomoremo k učvrstvitvi obraznih mišic, zmanjšamo znake staranja, pomladimo kožo in odpravimo obrazne napetosti..
Že po prvi terapiji je koža na obrazu bolj sijoča, napeta. Poleg vsega naštetega moram omeniti tudi druge pozitivne lastnosti mišične elektro stimulacije kot so: izboljša prekrvavitev, odpravlja toksine, poveča preskrbo celic s kisimo, spodbuja nastajanje kolagena in elastina, katera sta ključna za lepo in mladostno koži.

Kavitacija

Kavitacija je ena izmed najpogostejših in najbolj priljubljenih metod za odstranjevanje celulita. Kavitacija razbitja trdovratne maščobne vezi, in se uporablja na principu ultrazvoka.

Kje lahko odstranimo maščobo s pomočjo kavitacije?
Najbolj problematična področja telesa, na katerih uporabljamo kavitacijo:
• trebuh
• boki
• stegna (notranji del, zunanji del, spredaj, zadaj)
• zadnjica
• noge (kolena, gležnji)
• nadlaket, podlaket
• moške prsi

Koristi, ki jih tudi nudi kavitacija
• razbija koncentrirane maščobne celice
• izboljšuje celični metabolizem (presovo)
• učvrsti kožo – izboljša teksturo kože
• izboljša elastičnost tkiv

Radiofrekvenca

radiofrekvenco uporabljamo kot dodatno pomoč pri razbitju trdovratnih maščob in predvsem kot terapijo za napenjanje ohlapne kože, ki nastane pri odstranitvi celulita.

Radiofrekvenca vpliva na telo na več načinov

Krčenje kolagena.

Toplota povzroča lokalno krčenje kolagenskih vlaken v srednji plasti kože – usnjici.Posledica tega pojava je, da kolagen zateguje kožo.

Nove tvorbe kolagena.

Toplota, ki segreva plast usnjice, vzpodbudi novo proizvodnjo kolagena. Ta učinek lahko pride z zamudo, saj se novi kolagen ne pojavi čez noč. v povprečju je potrebno 3-6 mesecev, da so rezultati vidni.

Izboljša se prekrvavitev. Radiofrekvenca izboljša krvni pretok in pretok tekočin v limfnem sistemu. To pripelje do boljše oskrbe celic s kisikom. Posledica je, da celice začnejo izločati več strupov, telo se začne aktivno čistiti.

Radiofrekvenca je zelo učinkovita pri:

Ohlapni koži na rokah, stegnih in trebuhu. Maščoba, ki jo odstranimo s pomočjo kavitacije, pusti za seboj »prazen prostor«, kar v praksi pomeni ohlapno kožo. Radiofrekveca uspešno rešuje ta problem, saj učvrsti kožo.

Razgrajuje maščobne obloge in višek celulita na telesu.

Zmanjšuje strije.

Obnavlja kožo, saj izboljšuje krvni pretok, presnovo in proizvodnjo kolagena.

Kako deluje radiofrekvenca?
Aparat za RF oddaja radiovalove skozi zgornje plasti kože proti srednji plasti kože – usnjici (dermis). V usnjici se nahaja tudi kolagen, ki skrbi, da je koža kompaktna in elastična.
Radiofrekvenčni valovi, ki prodirajo globoko v podkožje, segrevajo plast usnjice (dermis) na temperaturo 40 do 50 stopinj Celzija.

Limfna drenaža – pressoterapija

 Limfna drenaža je oblika masaže, ki izboljša limfni pretok na določenem delu telesa. Npr. limfna drenaža na stegnih je dopolnilna terapija, ki pomaga zmanjšati obseg maščobnega tkiva, ki povzroča celulit. Z drenažo stimuliramo limfni sistem, da odvaja (izloča) toksine, ki so se nakopičili v celicah.

Limfna drenaža je ena najbolj uveljavljenih metod za odpravljanje celulita, lahko jo izvajamo ročno ali pa z aparati, ki omogočajo strojno limfno drenažo (pressoterapija).
Limfni sistem v človeškem telesu igra bistveno vlogo pri nastanku celulita. Celulit se začne s togostjo in okorelostjo septe, ki jo povzroči oslabljen krvni in limfni pretok.
Limfni sistem igra pomembno vlogo pri uravnavi imunskega sistema in odstranjevanju toksinov iz človeškega telesa. Limfni sistem s svojo tekočino omogoča, da celice vanjo odložijo strupe (toksine). Zamašeni limfni sistem je glavni krivec za nastanek celulita.

Krioterapija

Krioterapija je ključ do dobrega zdravja. Njen namen je prebuditi telo s spodbujanjem krvnega obtoka in imunskega odziva. Nega s hladnimi ovoji daje hitre rezultate, vidne predvsem v povečani čvrstosti kože. Pomaga pri veliko težavah, npr. pri utrujenosti, nespečnosti in zastajanju tekočin, poleg tega pa je koristna tudi pri odpravljanju celulita. Priporočljiva je za vsakogar, še posebno za tiste, ki prebijejo veliko ur stoje. Vključuje tudi masažo tretiranih delov telesa.